کتاب « آفتاب در حجاب» به قلم سید مهدی شجاعی در قالب داستان و با نثری شیوا و جذاب و در ۱۸ پرتو(فصل) زندگانی پر برکت عقیله بنی هاشم، حضرت زینب کبری (س) را روایت میکند. زینب کبری (س)، پیام آور عاشورا بود. او تا جان در بدن داشت از حریم ولایت دفاع کرد و استاد شجاعی با انتخاب نامی مناسب و نثری مستحکم، این زندگانی پر برکت را در مقابل چشمان خوانندگان به تصویر میکشد. گویی خواننده در قرن ۶۱ هجری قمری زیسته و تمام اتفاقات و مصائب این بانوی بزرگوار را با چشم خودش میبیند.
کربلا با نام زینب پیوند خورده است؛ آری، کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود. این کتاب بیش از آنکه زندگانی زینب کبری(س)باشد، پیوند عمیق زندگی زینب کبری(س) و امام حسین (ع) است. خط فصلی در زندگانی این خواهر و برادر نیست و بدون پرداختن به زندگی حسین(ع) و شهادت غریبانه او نمیتوان ایثار و صبر زینب را وصف کرد.
داستان این کتاب با خواب وحشتناکی که حضرت زینب (س) در کودکی میبیند و تعبیر این خواب توسط رسول اکرم (ص) آغاز میشود. در تمام طول عمر این بانوی بزرگوار، این خواب کمکم در دنیای واقعی با وفات رسول اکرم (ص) و سپس با شهادت حضرت زهرا (س)، شهادت امام علی (ع) و شهادت امام حسن و در نهایت هم با شهادت امام حسین(ع) و واقعه عاشورا نمود پیدا میکند. در پایان کتاب اسرای کربلا از شام به مدینه بازگشتهاند، در حالیکه سرور جوانان اهل بهشت به شهادت رسیده و به حرمش بیاحترامی شده است و حضرت زینب (س) با چشمانی گریان و دلی شکسته در مقابل بارگاه رسول مکرم اسلام (س) قرار گرفته و از تعبیر خواب دوران کودکیاش میگوید.
سید مهدی شجاعی در نگارش کتاب حاضر بیش از ۳۰ منبع معتبر از کتابهای علمای شیعه را مورد استفاده قرار داده که این موضوع سندی بر صداقت و ارزشمندی محتوای این کتاب است.
هر چند کتاب کشتی پهلو گرفته، پرفروشترین و معروفترین اثر سید مهدی شجاعی محسوب میشود؛ اما آفتاب در حجاب هم از یک کتاب فوق العاده در حوزه ادبیات آیینی، چیزی کم ندارد.
کتابهای «سقای آب و ادب»، «پدر عشق و پسر» و «کمی دیرتر» از دیگر آثار استاد شجاعی است که دو کتاب اول به ترتیب زندگانی حضرت ابالفضل (ع) و حضرت علی اکبر (ع) را روایت میکند؛ اما «کمی دیرتر» سبک متفاوتتری دارد و به موضوع غیبت حضرت قائم (عج) و منتظران ایشان پرداخته است.