
کیم اسکات در صراحت تمام عیار، ساختن روابط خوب را محور اصلی کار رئیسها میداند و با بیان نمونههای واقعی از شرکتهای بزرگی چون گوگل و اپل، فلسفهای تازه برای مدیریت را به نمایش میگذارد.او معتقد است رابطههایی که شما مدیران با چند نفر نیروی مستقیمتان دارید، اثر بزرگی روی دستاوردهای تیمتان خواهد گذاشت و اثر این ارتباط دومینووار به تک تک نیروها سرایت خواهد کرد.
ایده اصلی نویسنده این است که رئیسها باید دست از قلدری و قدرت یک طرفه بردارند و نیروها را ترغیب به پذیرش مسئولیت کنند. این کار روی افزایش استقلال و عاملیت نیروها نقش بسزایی خواهد داشت. البته این نکته هم مهم است که تفاوت بین آزاد گذاشتن نیروها و رها کردنشان زیاد است و اینجا هدف، آزاد گذاشتن آنهاست که منجر به بروز خلاقیت میشود نه رها کردن.
صراحت تمام عیار میگوید نباید تنها غدغه شما توانایی آدمها برای برآمدن از عهده شغلشان باشد، بلکه باید تمام وجوه انسانیتان را به کار بگیرید و به تک تک کارکنانتان به عنوان یک انسان اهمیت بدهید. این توجه شخصی در کنار چالشهای مستقیمی که برای هریک از نیروها ایجاد میکنید، تیم را به سمت صراحت تمام عیار به پیش میبرد.
نویسنده در بخش اول کتاب در تلاش است تصویری از آنچه به عنوان صراحت تمام عیار در ذهن خود دارد را برای مخاطب به نمایش بگذارد و توضیح دهد صراحت تمام عیار چه چیزی هست و چه چیزهایی نیست و الحق که در این بخش توانمند هم عمل کرده است. البته نباید از ترجمهی خوب سعید قدوسی نژاد هم غافل بود که تاثیر بسزایی در درک و فهم کتاب گذاشته است. کیم اسکات در این بخش با ذکر نمونههایی تفاوت صراحت تمام عیار را با همدلی ویرانگر، دورویی دغل کارانه و تهاجم گزنده توضیح میدهد.
در بخش دوم با معرفی ابزارها و تکنیکها به شما یاد میدهد چگونه صراحت تمام عیار را در شرکت، سازمان یا تیم خود به اجرا درآورید. یکی از مزیتهای کتاب این است که نویسنده اتفاقهای واقعی را مورد بررسی قرار میدهد و تجربهی ۲۵ سالهی خود را در این کتاب به اشتراک گذاشته است.
نکتهی مهم که در خواندن کتاب این است که همواره یادمان باشد هدف از ایجاد ارتباط خوب، رسیدن به نتیجه خوب در تیم است و این ارتباطها باعث میشود تا به جای امر و نهی کردن، کارها را با هم پیش ببرید.
در پایان کتاب نیز نویسنده برنامهای برای ایجاد فرهنگ صراحت تمام عیار ارائه میدهد و توصیههای مفصلی برای عملی کردن آنچه از ابتدای کتاب گفته است، بیان میکند.
مخاطب اصلی کتاب رئیسها، رهبرها و مدیران هستند اما حتی اگر رئیس هم نیستید این کتاب به شما کمک میکند از حقوق خود آگاه شوید و بتوانید با تحلیل دقیقتر از توانمندیهای خود نقش بهتر و موثرتری را در تیمها برگزینید. همچنین برای علاقهمندان به حوزههای رهبری، فرهنگ سازمانی و مدیریت کارکنان میتواند یکی از بهترین کتابها باشد.
این کتاب توسط انتشارات آریاناقلم و ترجمه سعیدقدوسی نژاد در ۴۳۱ صفحه به فارسی برگردانده شده است.