کتاب‌های کودک

مرور کتاب دنیای تو چه رنگی است؟

تجربه رنگارنگی از آزادی نگاه هنرمند

دنیای شما چه رنگی است؟ آبی، زرد، سیاه، سبز، قرمز، نارنجی، ارغوانی…؟

کتاب با این پرسش آغاز می‌شود. این پرسش مخاطب را به فکر وا می‌دارد. او با خود زمزمه می کند: دنیا! چه رنگی!… بلافاصله کتاب به کمک او می‌آید که اگر این پرسش را از یک باغبان بپرسید در جواب‌تان می‌گوید:« معلومه! دنیای من سبز است.»  چیدمان متن و رنگ پرسش از باغبان، به مخاطب فرصت می‌دهد درباره‌ی رنگ دنیای باغبان فکر کند و تشویق شود تا کتاب را ورق بزند و ببیند دنیای باغبان چه رنگی است.

در ادامه، پاسخ کسانی دیگر در متن و تصویر نشان داده می‌شود: کسی که در ساحل به دنبال صدف است، سرهنگ، کارگر آجرچین، شیر فروش، پادشاه، غواص، ستاره شناس و هنرمند نقاش. همه‌ی آنان، به جز هنرمند نقاش، دنیا را تنها از یک دریچه می‌بینند، از دریچه محیط اطراف مربوط به کارشان.

این داستان مصور ساده، اما هنرمندانه، ارتباط احساس و رنگ را بیان می‌کند، زیرا هنگامی که می‌خواهیم به این پرسش پاسخ دهیم، نخست دنیای پیرامون‌مان را تجسم می‌کنیم، آن گاه احساس خود را نسبت به آن مرور می‌کنیم و در پایان، رنگ آن احساس را تعیین می‌کنیم.

 

این کتاب جذاب پس از ۴۰ سال همچنان تجدید چاپ می‌شود چون نمونه جذابی از تداعی آزادی هنرمند بودن است.

 

کاربرد و راهنمای خواندن کتاب

کودکان پیش از دبستان و سال‌های اول دبستان، با این کتاب، در عین سرگرم شدن، با مفاهیم گوناگون، از جمله مشاغل گوناگون و رنگ‌ها، آشنا می‌شوند؛ قبل از خواندن کتاب، فکر می‌کنم بهتر است کودکان درباره مشاغل موجود در کتاب بدانند.

این کتاب خوبی برای استفاده در کلاس است، زیرا به کودکان کمک می‌کند تا در مورد شیوه استفاده یک هنرمند از رنگ‌ها فکر کنند. اما مهم‌تر از این، کودک متوجه می‌شود که احساسش را می‌تواند نه تنها در کلام، که با رنگ نیز بیان کند. در پایان کتاب، نوبت کودک است که دنیای رنگی خود را در تصاویر رنگ نشده نشان دهد. با ابتکار بزرگسالی که کتاب را برای کودک می‌خواند، کتاب با تمام شدن پایان نمی‌یابد، بلکه می‌تواند به شکل بازی در زندگی روزانه‌ی کودک ادامه یابد، تا این مهارت در کودک شکل بگیرد. شما می‌توانید در موقعیت‌های گوناگون از کودک‌تان بخواهید بگوید که احساس او چه رنگی است؟

دنیای شما چه رنگی است

درباره نویسنده و تصویرگر

رابرت چارلز گیل (زاده ۱۷ ژانویه ۱۹۳۱ – درگذشته ۹ نوامبر ۲۰۲۱) تصویرگر و طراح گرافیک آمریکایی بود.

گیل برای کارهای طراحی گرافیکی خود جوایز متعددی را از آن خود کرده است و به تصویرگری کتاب‌های کودکان و طراحی عناوین فیلم پرداخته است. او همچنین برای سازمان ملل طراحی کرده است. باب گیل در سال ۱۹۹۱ به عنوان یکی از متخبین تالار مشاهیر هنری نیویورک انتخاب شد و انجمن طراحان و کارگردانان هنری لندن جایزه یک عمر دستاورد خود را به او اهدا کرد.

مخاطب کتاب

کتاب دنیای شما چه رنگی است، توسط یکی از مشهورترین طراحان گرافیک جهان طراحی شده و مهارت آشکار  باب گیل در خط و رنگ، این کتاب را برای کودکان و بزرگسالان، به یک اثر بصری و جذاب تبدیل کرده است.

این کتاب به کسانی که کتاب‌های کودکان را دوست دارند (مخصوصاً دوستداران کتب هنری)، هرکسی که به فکر پرورش بچه‌های خلاق است به ویژه مربیان هنر، و البته، همه کودکان! پیشنهاد می‌شود.

نظر من

تصویرسازی و پیام این کتاب را خیلی دوست داشتم. دنیا می‌تواند هر رنگی باشد. هر چیزی می‌تواند هر رنگی باشد، جدای از نگاه همیشگی ما به جهان پیرامون مان. خواندن این کتاب خیلی لذت بخش بود زیرا باعث شد به رنگ دنیای خودم فکر کنم.

 

 

 

zeinabaghaei

می آموزم، همیشه و همیشه. یادگیری برایم حکم نفس کشیدن را دارد. از کودکی هم بهترین رفیقم در این مسیر یادگیری کتاب‌ بوده. دوست دارم همه را به خصوص کودکان را با کتاب دوست کنم و با هم در کتاب‌ها سفر کنیم، تجربه‌های مختلف داشته باشیم، یاد بگیریم و از این دوستی لذت ببریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا