مرور کتاب تسخیرشدگان نوشته مینا شاییلوزاده
تلاشی برای نشان دادن ماهیت پنهان شده منافقین به نوجوان امروز

رمان «تسخیرشدگان» حول محور زندگی یک دختر نوجوان در بحبوحه سال ۱۳۶۰ میگذرد.
زمان زیادی از انقلاب نگذشته است که صدام با پشتوانه آمریکا و همپیمانانش به کشور حمله میکند. از طرفی هم گروه «مجاهدین خلق» یا همان «منافقین» مبارزه مسلحانه! با نظام و انقلاب را آغاز کرده، مردم را به خاک و خون کشیده، و امنیت و آرامش را از کشور گرفتهاند.
پدر «بهار» که از اعضای «کمیته انقلاب» است در درگیری با منافقین به شهادت میرسد. اما بهار هیچ علاقهای ندارد از این اتفاقاتی که اطرافش میافتد سر در بیاورد.
تا این که طی اتفاقاتی متوجه میشود که برادرش «روزبه» عضو این سازمان تروریستی مخوف شده است. بهار تلاش میکند با شجاعت، هر طور که شده، و با هر سختی برادرش را از تسخیر منافقین نجات دهد و در این مسیر با حوادث ترسناک و غیر منتظرهای مواجه میشود.
میتوان گفت نویسنده دهه هفتادی کتاب به خوبی توانسته از پس این سوژه، و خلق اثری جذاب برای مخاطب دهه هشتادی بر بیاید.
داستان تعلیق خوبی دارد و مخاطب را تا پایان با خود همراه میکند. اما ترسیم و پردازش شخصیتها و حوادث داستان میتوانست از این هم بهتر باشد.
نکتهای که در اولین مواجهه من با کتاب توجهم را جلب کرد پرداختن به چنین موضوعی و خلق یک اثر داستانی جذاب برای مخاطب نوجوان بود. این دغدغه و توانمندی نویسنده، قابل تقدیر است.
تسخیرشدگان را چه کسانی باید بخوانند؟
شناخت صحیح از گذشته، یک اصل و راهبرد مهم برای پیشرفت و موفقیت است. و برای نوجوان هایی که کمکم دارند در این راه پا میگذارند واجب است.
«تسخیرشدگان» علاوه بر اینکه لذت خوب خواندن یک رمان تاریخی هیجانانگیز را به مخاطب هدیه میدهد، میتواند اطلاعات و سرنخهای خوبی هم به خواننده برای مطالعه و تحقیق جدیتر بدهد.
حمیدرضا عسکری