
هوشنگ مرادی کرمانی، نویسندهی نامآشنای دوران کودکی چند نسل که با قصههای مجید و ته خیار و مهمان مامان و … او را میشناسیم، در سال ۹۲ کتابی به نام آب انبار به چاپ رساند که در سال ۹۷ به چاپ هفتم رسید .
داستان در مکتبخانهای شروع میشود که حالوهوای آن شما را به دوران قدیم میبرد و شیخ که نقش معلم را دارد، با ماجراهایی که در طی داستان با شاگردانش پیش میآید، قصه را برای خواننده ملموس میکنند که نویسنده بهخوبی توانسته تصویرسازی کند و شما را به دل داستان ببرد؛ طوری که انگار آنجا را به چشم دیدهاید.
نویسنده نام کتاب را از ماجرایی که در دل داستان برای آب انبار اتفاق میافتد گرفته است و هر شخصیت را نماد چیزی کرده است که درست در جای خود قرار گرفتهاند و با دقت بر رفتار هرکدام پی به جنبههای پنهان آدمها میبریم. مثلا شیخ که نماد دانایی است و همه از او پند میگیرند، خودش هم دچار اشتباهاتی میشود و یا دختر ارباب که سعی میکند خود را با کارهایی که انجام میدهد، از کبر و غرور دور کند و دیگر شخصیتها که باید به هرکدام دقیق توجه کرد که پندشان چیست.
برای خواندن این کتاب باید با نگاه عمیقتری به سراغش بروید؛ چون منظور و مفهوم داستان که پندی در آن است واضح به خورد مخاطب داده نشده و باید با تفکر به آن نگاه کنید در غیر این صورت ممکن است فکر کنید چه داستان سطحی و سادهای نوشته شده است. در حالی که کاملا فکر شده در عین سادگی حرفهای خوبی از جمله قضاوت عجولانه، طمع، عقدههای درون و فاصلهی طبقاتی و … برای گفتن دارد.
اگر به دنبال کتابی کوتاه و روان با حال و هوای زمان گذشته هستید و دوست دارید با قلم هوشنگ مرادی کرمانی آشنا شوید و حتی برای کودکانتان این کتاب شیرین و ساده را بخوانید و لذت ببرید.